Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ: Έτσι πορευόμαστε…


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΚΑΙ ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ


Έτσι πορευόμαστε…

Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί πως πορεύεται η δημόσια παιδεία στα χρόνια του μνημονίου στην Ελλάδα… Ή καλύτερα πως οι αρμόδιες υπηρεσίες «επουλώνουν» την κρίση!
Διαβάστε λοιπόν το πιο πρόσφατο περιστατικό: Σε Δημοτικό σχολείο της ενδοχώρας του Νομού Ηρακλείου, μια δασκάλα πήρε άδεια επαπειλούμενης κύησης. Το κενό που δημιουργήθηκε καλύφτηκε με τη μετακίνηση του δασκάλου του ολοήμερου στο πρωινό κενό. Η μετακίνηση έγινε και οι γονείς ως ήταν φυσικό, αντέδρασαν. Έτσι τη νύφη πλήρωσε κοντινό χωριό, καθώς από 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο με 34 μαθητές, έγινε …2/θέσιο αφού μια δασκάλα του σχολείου μεταφέρθηκε για να καλύψει το κενό.
Αυτά τα ημίμετρα που γίνονται εν αγνοία των μελών του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου είναι απαράδεκτα. Μαρτυρούν έλλειψη δημοκρατίας και όχι μόνο…
Ζητάμε:
·                     Την άμεση επιστροφή της συναδέλφισσας που μετακινήθηκε στο σχολείο της.
·                     Τον διορισμό δασκάλου για να καλυφθεί το κενό.
·                     Μέχρι να διοριστεί δάσκαλος να τοποθετηθεί συνάδελφος που υπηρετεί στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης.
·                     Την άμεση σύγκλιση του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, προκειμένου η Δ/ντρια  Π. Ε. Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου να δώσει εξηγήσεις, γιατί δεν ενημέρωσε το συμβούλιο ως όφειλε την περασμένη Πέμπτη (31 Ιανουαρίου), αφού η μετακίνηση ήταν γνωστή και έγινε την Παρασκευή (1η Φεβρουαρίου). Βάσει της νομοθεσίας είχε το δικαίωμα να μετακινήσει για 2 μήνες εκπαιδευτικό, αλλά όφειλε να ενημερώσει το ΠΥΣΠΕ, αφού το θέμα ήταν γνωστό.
·                     Δηλώνουμε ότι δεν θα ψηφίσουμε καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού που γίνεται ερήμην του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου.
·                     Η σύμπτυξη τμημάτων, μεσούσης της σχολικής χρονιάς και μάλιστα σε ολιγοθέσια σχολεία που πληρούν τον αριθμό των μαθητών, εκτός από αντιπαιδαγωγική, είναι και παράνομη.
·                     Είναι καιρός να σταματήσει η παιδαγωγική ερήμωση της υπαίθρου, καθώς η ενδοχώρα πληρώνει την κρίση. Σχεδόν όλα τα κλειστά ολοήμερα και τμήματα ένταξης του νομού (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) βρίσκονται στην ύπαιθρο…
Για την ιστορία και προς ενημέρωση να σημειώσουμε ότι βάσει της νομοθεσίας που διέπει την εκπαίδευση (ΦΕΚ 1507/ 13 Οκτωβρίου 2006) η οργανικότητα ενός 3/θεσίου Δ. Σ. είναι από 31 μαθητές έως 45. Επομένως το συγκεκριμένο σχολείο όφειλε να λειτουργεί ως 3/θέσιο.
Ηράκλειο, 3 του Φλεβάρη 2013
Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης (Τακτικός Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου)
Γιώργος Μακράκης (αναπληρωτής Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου)
Ζαχαρίας Καψαλάκης (Τακτικός Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης)
Δημήτρης Δερμιτζάκης (αναπληρωτής Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου