Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

«Ανακοίνωση σχετικά με την ολομέλεια προέδρων των συλλόγων όλης της χώρας»




«Ανακοίνωση σχετικά με την ολομέλεια προέδρων των συλλόγων όλης της χώρας»


Άλλη μία ολομέλεια προέδρων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου με σκοπό τη λήψη απόφασης σχετικά με την αγωνιστική μας πορεία ως κλάδος, δίχως όμως να παρθεί κάποια απόφαση.

Ο λόγος είναι η καταστατική απαγόρευση του θεσμικού οργάνου εάν οι πρόεδροι δεν μεταφέρουν αποφάσεις γενικών συνελεύσεων με απαρτία.

Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη να δοθεί στο θεσμικό όργανο η αρμοδιότητα που αρμόζει (δηλ. τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων). Οι Πρόεδροι εκπροσωπούν τα Δ.Σ. και τους συναδέλφους τους έχοντας πληρέστερη εικόνα για τα ζητήματα που μας αφορούν. Άλλωστε διαφορετική νομιμοποίηση αποκτά μια απόφαση που λαμβάνεται από 120 με 140 προέδρους από όλη την Ελλάδα.

Ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. ζητάμε η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο να είναι καταστατική προτείνοντας την ενίσχυση του θεσμικού οργάνου της ολομέλειας των προέδρων. Σε αυτή τη συγκυρία οφείλει το συνδικάτο να απεμπλακεί από γραφειοκρατικές λογικές και να δώσει τη δύναμη που χρειάζεται στη φωνή των συναδέλφων μας.


ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
                         ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου