Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Παράνομη όποια προσπάθεια αμφισβήτησης των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών!Επιστολή στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευση Κρήτης.




Ζαχαρίας Καψαλάκης                                               Σίβας 4 Απριλίου   2013
Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ  Κρήτης
Email:  zkapsala@otenet.gr
ΠΡΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

κ. Περιφερειακέ Δ/ντή Εκπαίδευση Κρήτης

Με έκπληξη διαβάσαμε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας  (αρ. Πρ. 44506/Δ4 και ημ. 2/4/2013 και υπογραφή Ευδοκία Καρδαμίτση) με θέμα: «Μεταβολές σχολικών μονάδων  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους  2013-2014» και στην οποία σας καλεί να πάρετε θέση σχετικά με την οργανικότητα σχολικών μονάδων για το προσεχές σχολικό έτος.
Είναι γνωστό σε όλους ότι η εκπαίδευση διέπεται από νομοθεσία που ΟΛΟΙ οφείλουμε να τηρούμε. Η ισχύουσα νομοθεσία (Ν.1566/85 αρθ. 8 και 1966/91 αρθ.11) πουθενά δεν προβλέπει αυθαίρετες συγχωνεύσεις, καταργήσεις και υποβιβασμούς σχολείων χωρίς πρόταση του Περιφερειακού Συμβουλίου και εισήγηση της Οικονομικής επιτροπής της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης όπου βάσει του Ν.3852/10 αρθ.282 περιέρχονται οι αρμοδιότητες της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας και του Νομαρχιακού Συμβουλίου αντίστοιχα. Επίσης το άρθρο 59, παρ. 15 του Ν. 3966/2011 (ΦΕΚ 118/τΑ΄/24-05-2011) θεωρείται αναγκαία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για μεταβολές στην οργανικότητα των σχολικών μονάδων, ακόμα και για υποβιβασμούς.
Η νομοθεσία είναι ανώτερη κάθε εγκυκλίου υπηρεσιακού παράγοντα και σας παρακαλώ να τη σεβαστείτε, όπως επίσης καμιά ενέργεια δεν θα πρέπει να γίνει ερήμην των τοπικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ) αλλά και του Ανώτερου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΑΠΥΣΠΕ).

Ζητώ

Άμεση ενημέρωση ως αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης για κάθε ενέργεια σας για το συγκεκριμένο θέμα.
            Η εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια έχει χάσει εκατοντάδες οργανικές θέσεις, ενώ σήμερα υπάρχουν δεκάδες κενά στην Α/θμια Εκπαίδευση του νησιού μας. Μόνο τα κλειστά ολοήμερα υπολογίζονται πάνω από εκατό. Η παιδαγωγική ερήμωση της υπαίθρου είναι ένα αποτροπιαστικό γεγονός, ενώ οι μεταφορείς των μαθητών μας (μόνο στην Α/θμια στο Ν. Ηρακλείου αγγίζουν τους 1300) παραμένουν απλήρωτοι από την έναρξη της σχολικής περιόδου.  Η κατάσταση στην εκπαίδευση είναι εκρηκτική και δεν θα πρέπει να παρθούν κι άλλες αποφάσεις που θα συνάδουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ζαχαρίας Καψαλάκης
Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου