Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Απάντηση σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεραμβέλλου-Οροπεδίου


Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι ο "Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεραμβέλλου-Οροπεδίου" κατήγγειλε, με επιστολή του, την Παρασκευή 28 Μαρτίου την Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. διότι καλέσαμε τους συναδέλφους του Νομού Λασιθίου σε απογευματινή ενημερωτική συνάντηση στον Άγιο Νικόλαο.

 Μεγαλύτερη έκπληξη αποτελεί η προτροπή του συλλόγου να αγνοήσουν, οι συνάδελφοι, την πρόσκλησή μας. Η ενέργεια αυτή του Δ.Σ. του τοπικού συλλόγου αποτελεί τουλάχιστον θεσμική διολίσθηση. Κι αυτό γιατί η ενέργεια αυτή δείχνει να στερείται θεμελιωδών δημοκρατικών αρχών που δεν συνάδει, όχι μόνο σε επίσημο συνδικαλιστικό όργανο, αλλά και σε εκπαιδευτικούς. Παράλληλα δείχνει και την αντίληψη ορισμένων μελών του Δ.Σ. για την ενημέρωση των συναδέλφων μας, αλλά και την καπήλευση του θεσμικού οργάνου (σύλλογος εκπαιδευτικών) για παραταξιακές επιθέσεις.
Παρόλα αυτά οφείλουμε να καταθέσουμε ορισμένες διαπιστώσεις (αλήθειες) για την ενημέρωση των συναδέλφων της περιοχής αλλά και των συναντήσεων που έχουν διοργανωθεί κατά καιρούς στον Άγιο Νικόλαο:

·         Σε επίσκεψη σε σχολεία του Αγίου Νικολάου διαπιστώθηκε έλλειμμα ενημέρωσης από τα μέλη του Δ.Σ. Δυστυχώς μάλλον για κάποιους η επίσκεψη στα σχολεία, η ενημέρωση και η συνδιαλλαγή απόψεων με τους συναδέλφους μας, αποτελούν ενέργειες προεκλογικής περιόδου. Για τα εκλεγμένα μέλη της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Π.Ε. όλα τα παραπάνω αποτελούν βασικό τους μέλημα και χρέος.
·         Στις γενικές συνελεύσεις στον Άγιο Νικόλαο ουδέποτε προσκλήθηκαν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κλάδου για ενημέρωση των μελών του τοπικού συλλόγου, ούτε ο αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης ούτε ο Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ.
·         Το Δ.Σ. επέλεξε να προσκαλέσει, σε μία από τις γενικές συνελεύσεις, όχι κάποιον θεσμικό εκπρόσωπο, αλλά παραταξιακό-συνδικαλιστικό στέλεχος άλλης περιοχής. Πιθανώς φίλα προσκείμενο του προεδρείου του Δ.Σ. Σύμφωνα επομένως με όλα τα παραπάνω τα μέλη του Δ.Σ. του "Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεραμβέλλου-Οροπεδίου" φαίνεται να συγχέουν τον ρόλο και την ευθύνη τους με τον παραταξιασμό. Η ανακοίνωσή τους δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως κεκαλυμμένη παραταξιακή παραφωνία. Αυτό που θα πρέπει να προβληματίσει το Δ.Σ. της περιοχής είναι το γεγονός ότι οι συνάδελφοι παρέκαμψαν την προτροπή του συλλόγου να μην παραστούν στην συνάντησή μας.

Ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας, να ενημερώνουμε του συναδέλφους μας και να ακούμε τους προβληματισμούς τους και τις προτάσεις τους. Ειδικά όταν μας ζητείται.

 *ΥΓ. Η ανακοίνωση του συλλόγου δεν φέρει ούτε αριθμό πρωτοκόλλου ούτε τις υπογραφές του πρόεδρου και του γραμματέα. Κι επειδή φαντάζει αδιανόητο Δ.Σ. συλλόγου να προχώρησε σε μια τέτοια καταγγελία, δείχνοντας συνδικαλιστική ένδεια, καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου εάν δεν αποτελεί απόφασή του, αλλά προσωπική επιλογή μέλους του Δ.Σ., να ενημερώσει τις σχολικές μονάδες, να αποκαταστήσει την αλήθεια και να καταγγείλει όποιον το έκανε ερήμην των υπολοίπων μελών του Δ.Σ.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου