Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Καταγγελία για την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και τις αλχημείες που γίνονται σε βάρος των μαθητών, των σχολείων και των εκπαιδευτικών ! ! !

                                                             


Ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. παρακολουθήσαμε και καταγγείλαμε στα ΠΥΣΠΕ, μέσω των αιρετών μας, όλες τις απαράδεκτες ενέργειες στις εσωτερικές αποσπάσεις  των μόνιμων συναδέλφων μας αλλά και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών της α φάσης. ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ για άλλη μια φορά δημόσια τον τρόπο που αποφάσισαν τα ΠΥΣΠΕ της Κρήτης, αλλά και της υπόλοιπης χώρας, να πραγματοποιήσουν τις αποσπάσεις των μόνιμων εκπαιδευτικών και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών σε επιλεγμένα κενά και όχι στο σύνολο των πραγματικών λειτουργικών κενών.

Έγιναν αλχημείες για να υπάρξει η εικόνα που σήμερα επικρατεί στα σχολεία μας π.χ. συμπτύχθηκαν τμήματα (έχουμε πλέον τμήματα των 27 και 28 μαθητών), ολιγοθέσια διθέσια δημοτικά και νηπιαγωγεία λειτουργούν ως μονοθέσια και δεν τοποθετήθηκε κανένας δάσκαλο στα ολοήμερα τμήματα των ΕΑΕΠ σχολείων, σε ορισμένες περιπτώσεις είχαμε και μετακινήσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Δυστυχώς κάποιοι θεωρούν ορθή διαχείριση προσωπικού τον αποδεκατισμό των σχολείων αφήνοντάς τα να ξεκινούν χωρίς το απαραίτητο προσωπικό. Κανένας δεν μπορεί να επιλέγει ποια παιδιά πρέπει να έχουν δασκάλους και ποια όχι, ποια σχολεία θα ανοίγουν και ποια όχι.

Είναι τουλάχιστον ανήθικο και αντιδεοντολογικά να επιλέγεις συνειδητά τον υποβιβασμό σχολείων και να ζούμε το παράδοξο να στέλνονται εκπαιδευτικοί, μέσω ΕΣΠΑ, σε σχολεία για το ολοήμερο και να μην υπάρχουν δάσκαλοι στα πρωινά τμήματα. Ζητάμε άμεσα πρόσληψη αναπληρωτών στο σύνολο των λειτουργικών κενών και τονίζουμε ξανά πως μοναδική, ουσιαστική δίκαιη λύση είναι οι ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα παραπάνω καλούμε άμεσα:

α) Τη ΔΟΕ και τους τοπικούς συλλόγους της Ελλάδας να καταγγείλουν το γεγονός
β) Να υπάρξει παρέμβαση για να μην υπάρχουν τμήματα με 27 και 28 μαθητές
γ) Να υπάρξει αντίδραση απέναντι στην κατηγοριοποίηση των κενών και των εκπαιδευτικών (τακτικού προυπολογισμού - ΕΣΠΑ)
δ) Το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε προσλήψεις αναπληρωτών όλων των κατηγοριών στο σύνολο των πραγματικών κενών.
και
ε) Τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης να πραγματοποιήσουν τις διαδικασίες των εσωτερικών μεταβολών (αποσπάσεις β φάσης και τοποθετήσεων αναπληρωτών) σε ΟΛΑ τα πραγματικά κενά.

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου