Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

«Προσμέτρηση προϋπηρεσίας στον πίνακα γενικής αγωγής»


«Προσμέτρηση προϋπηρεσίας στον πίνακα γενικής αγωγής»

Αποτελεί κατάφωρη αδικία ο αποκλεισμός των Π.Ε. 60,50 και 70,50 από τους πίνακες γενικής αγωγής. Η διανυθείσα προϋπηρεσία έχει αποκτηθεί με άλλο νομικό πλαίσιο που τώρα αλλάζει εν μια νυκτί από το  Υπουργείο Παιδείας. Τα τελευταία χρόνια οι συνάδελφοι αναπληρωτές  .50 καλούνται να κάνουν αίτηση για πρόσληψη και στους δύο πίνακες (ειδική- γενική αγωγή). 

Έπειτα, ανάλογα με το χρόνο ανοίγματος των πινάκων (ειδικής ή γενικής), οι συνάδερφοι τοποθετούνται ανάλογα, σε δομές ειδικής ή γενικής αγωγής. Σύμφωνα με τα μέχρι πρότινος ισχύοντα νομοθετικά πλαίσια, η διανυθείσα προϋπηρεσία τους υπολογιζόταν και στους δύο πίνακες. 

Τώρα, με την παρούσα νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου, η διανυθείσα στην Ειδική Αγωγή προϋπηρεσία δεν υπολογίζεται στους πίνακες γενικής αγωγής. Αντιθέτως, υπολογίζεται στην ειδική αγωγή.

Κάτι τέτοιο όμως
  •    Αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων και των συναδέρφων ειδικής και γενικής αγωγής. 
  •  Καταστρατηγείται κάθε αρχή ισονομίας, αφού αφαιρώντας την προϋπηρεσία τους από τους πίνακες γενικής αγωγής, τους αποκλείει από το ενδεχόμενο διορισμού.
  • Εγείρει ερωτήματα για το αν η προϋπηρεσία των συναδέρφων θα προσμετρηθεί σε ενδεχόμενο μόνιμο διορισμό στην γενική αγωγή.

Ζητάμε από το Υπουργείο:

*      να πάρει πίσω αυτή την άδικη απόφαση και να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία στους πίνακες γενικής αγωγής. Όπως ίσχυε ως τώρα

*      να θεσμοθετηθεί ένα νέο πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι συνάδερφοι θα έχουν το δικαίωμα επιλογής σε ποιο πίνακα θα καταταχθούν.


*      την άμεση στελέχωση των μονάδων Ειδικής Αγωγής (ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης) με μόνιμους διορισμούς των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, οι οποίοι εδώ και 13 χρόνια καλύπτουν πάγιες ανάγκες στην εκπαίδευση αναπληρώνοντας τους εαυτούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου