Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ σε νέα μνημόνια ΟΧΙ στη λιτότητα: ΟΧΙ στην Ευρώπη της οικονομικής ελίτ, ΝΑΙ στην Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ισότητας και της Δημοκρατίας.


Οι νεοφιλελεύθερες ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΔΝΤ και οι τραπεζίτες με εκβιασμούς, απειλές και τελεσίγραφα απαιτούν εδώ και τώρα από την Κυβέρνηση να υπογράψει συμφωνία συνέχισης των μνημονίων. Οι προτάσεις των δανειστών, είναι προτάσεις που συνθλίβουν τα εργατικά δικαιώματα και οδηγούν την ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση και την καταστροφή. Μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυξήσεις των εισφορών και της έμμεσης φορολογίας που κυρίως πλήττει τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις-ξεπούλημα του πλούτου του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα καμιά δέσμευση για διευθέτηση του χρέους. Τα μέτρα αυτά έχουν σκοπό να σφίξουν ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού, να μας κάνουν ακόμα πιο εξαρτώμενους από αυτούς για ενέσεις ρευστότητας και τελικά να κάνουν πολύ πιο δύσκολη οποιαδήποτε μελλοντική αντίσταση.
Το διακύβευμα μπορεί να παίρνει οικονομική μορφή αλλά στην ουσία  είναι πολιτικό. Είναι πλέον φανερό ότι οι «θεσμοί» και οι δανειστές δε θέλουν απλώς τις δόσεις τους, δεν επιδιώκουν απλώς να πάρουν πίσω τα “δανεικά”. Θέλουν να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό για τις επιλογές του και για το «θράσος» του να ορθώσει ανάστημα. Θέλουν, αξιοποιώντας το ελληνικό παράδειγμα, να στείλουν το μήνυμα σ’ όλους τους λαούς της Ευρώπης, ότι η λιτότητα και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους είναι μονόδρομος. Θέλουν μια Ευρώπη φτιαγμένη στα δικά τους μέτρα, στα μέτρα των ισχυρών.
Η απόφαση για δημοψήφισμα συνοδεύτηκε από μια πρωτοφανή υστερία τρομοκρατίας και φόβου από τους δανειστές και τους ντόπιους πολιτικούς εκπροσώπους τους. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να επιδείξει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Οι κινήσεις της παραπληροφόρησης και της τρομοκρατίας αποκαλύπτουν ότι τελικά οι ίδιοι βρίσκονται σε κατάσταση πανικού. Ξέρουν ότι η ίδια η εξαγγελία του Δημοψηφίσματος και πολύ περισσότερο ένα βροντερό ΟΧΙ θα στείλει σε παγκόσμιο επίπεδο ένα μήνυμα αντίστασης, ένα μήνυμα ότι οι λαοί δεν εκβιάζονται.
Οι εκπαιδευτικοί,  οι εργαζόμενοι, οι αγρότες,  οι άνεργοι και συνολικά ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια εφαρμογής των μνημονίων έδωσαν μεγάλες μάχες για να προασπίσουν τα κεκτημένα τους. Και αυτή τη φορά χρειάζεται ο λαός να εισβάλει μαχητικά και αποφασιστικά στο προσκήνιο και να μετατρέψει το δημοψήφισμα σε ένα μεγάλο ΟΧΙ. Ένα μεγάλο ΟΧΙ και η κινητοποίηση του λαού μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα δυναμική και νέους συσχετισμούς στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Αυτός είναι και ο πιο σίγουρος τρόπος για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να μην κάνει ούτε βήμα πίσω αλλά και για να αποκλείσουμε και οποιαδήποτε σκέψη για ένα μεταλλαγμένο μνημόνιο που μπορεί μελλοντικά να προέλθει από έναν συμβιβασμό με τους δανειστές. ΟΧΙ στην Ευρώπη της οικονομικής ελίτ, ΝΑΙ στην Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ισότητας και της Δημοκρατίας.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ


1 σχόλιο: