Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από τη συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας.


*Aπό το μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ , Γιώργο Τρούλη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με τον αναπληρωτή υπουργό παιδείας Τάσο Κουράκη και των συνεργατών του και σε λίγο θα βγει επίσημο δελτίο τύπου.
Βασικά ζητήματα και απαντήσεις:
α) για την εγκύκλιο των αναπληρωτών θα ανακοινωθεί με το νόμο Λοβέρδου γιατί δεν υπάρχει χρόνος να περάσει ούτε και ως τροπολογία. Ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα νομοσχέδιο για να περάσει ως τροπολογία (υπήρξε σοβαρή πίεση για το θέμα από την πλευρά μας)
β) Πρότεινα να γίνουν οι αιτήσεις των συναδέλφων και να βγει ο πίνακας με τη μοριοδότηςή τους αρχικά. Σε δεύτερο χρόνο να ανακοινωθούν επίσημα τα κενά ανά περιοχή και να κάνουν αιτήσεις δήλωσης περιοχών. Δεσμεύτηκαν να το δουν θετικά ώστε να γίνουν πρώτα οι αιτήσεις και να βγουν οι πίνακες με τη μοριοδότηςη και σε δεύτερο χρόνο να κατατεθούν οι αιτήσεις περιοχών.
γ) Οι αποσπάσεις προσπαθούν να γίνουν σύντομα, μέσα στο επόμενο 15θήμερο (προσωπικά δεν νομίζω ότι θα προλάβουν να γίνουν οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ πριν τις 20 Αυγούστου)
δ) Δεν υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις ούτε για διορισμούς ούτε για προσλήψεις αναπληρωτών (παρά τα τεράστια κενά πάνω από 13.000 στην πρωτοβάθμια)
ε) Έθεσα το θέμα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων και υπάρχει σκέψη να συσταθεί επιτροπή που θα εξετάσει το ζήτημα με τη συμμετοχή της ΔΟΕ
στ) Για τους μεταταγμένους δεν θα γίνει υποχρεωτική ανάκληση των μετατάξεων παρά μόνο σε εθελοντική βάση και τις νέες οργανικές (όταν και αν συσταθούν) θα τις διεκδικήσουν όλοι οι συνάδελφοι από κοινού
ζ) Στο πολυνομοσχέδιο υιοθετήθηκαν οι αποφάσεις του κλάδου για τους αναπληρωτές δηλ. Αναγνώριση της προυπηρεσίας από το 2010 και εξής και η αναγνώριση των δυσπρόσιτων σε όλους, η προσμέτρηση της προυπηρεσίας των αναπληρωτών ειδικής και στους δύο πίνακες, η κατάργηση της 2ετούς ποινής για τη μη ανάληψη υπηρεσίας.
Ειπώθηκαν πολλά ακόμα, σας έγραψα όμως σε γενικές γραμμές τα βασικά θέματα που απασχολούν τους περισσότερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου