Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Ενημερωτικό Σημείωμα για τις αιτήσεις παραίτησης/συνταξιοδότησης και προσλήψεις αναπληρωτών

 

Α. Αιτήσεις παραίτησης-συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ

Εκδόθηκε η σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας για το νέο χρονικό πλαίσιο κατάθεσης αιτήσεων παραίτησης-συνταξιοδότησης από το τρέχον σχολικό έτος 2021-2. Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

·       οι αιτήσεις παραίτησης των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποβάλλονται από την Τρίτη 1-2-2022 έως και την Παρασκευή 11-2-2022.

·       υποβάλλονται στις οικείες Δ/νσεις Εκπαίδευσης.

·       η υποβολή της  αίτησης παραίτησης γίνεται και ηλεκτρονικά (αναλυτικές οδηγίες στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Ηρακλείου https://dipeira.gov.gr/site/).

·       ανάκληση της αίτησης παραίτησης δύναται να γίνει μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης αυτής. Για παράδειγμα, αίτηση που έχει υποβληθεί στις 4-2-2022 μπορεί να ανακληθεί ως και τις 4-3-2022.

·       η ανάκληση παραίτησης υποβάλλεται στην οικεία Δ/νση Εκπαίδευσης όπου κατατέθηκε η αίτηση.

·       η υπαλληλική σχέση των (αιτούντων/-ουσών) εκπαιδευτικών λύεται αυτοδικαίως στις 31-8-2022.

Β. Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τρίμηνη σύμβαση

Τη Δευτέρα 17/1 πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας. Στο νομό Ηρακλείου είχαμε τις εξής προσλήψεις: 15 Δάσκαλοι, 9 Νηπιαγωγοί, 9Αγγλικής Γλώσσας, 5 Πληροφορικής,7 Γυμναστές, 6 Νηπιαγωγοί ΕΑΕ, 4 Δάσκαλοι ΕΑΕ, 1 Γαλλικής Γλώσσας,1 Γερμανικής Γλώσσας και 1 Μουσικής. Γι’ άλλη μια φορά δεν έγινε καμία πρόσληψη εικαστικού ή θεατρολόγου.

Η πλειονότητα των παραπάνω προσλήψεων αποτελούν μόνιμες εκπαιδευτικές ανάγκες από την αρχή της σχολικής χρονιάς, καθώς το Υπουργείο Παιδείας δεν είχε μεριμνήσει να καλύψεις τις θέσεις αυτές. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, εφόσον οι συνάδελφοι αυτοί χρειάζονται μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, γιατί η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς, με ντροπιαστικού χαρακτήρα εργασιακές συμβάσεις, τρίμηνης διάρκειας;

Αποδεικνύεται, επομένως, ότι κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας συνειδητά επιλέγουν, αφενός την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και, αφετέρου, την υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης.

 


*Μέλος του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών 

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου