Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Ενημέρωση για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας που εμφανίζεται ως διακριτή επιλογή προτίμησης στις δηλώσεις των αναπληρωτών

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι κατά τη φετινή διαδικασία των δηλώσεων προτίμησης περιοχών που αφορά τους υποψήφιους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, εμφανίζεται ως διακριτή επιλογή το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας είναι το μοναδικό στην ελληνική επικράτεια, ανήκει οργανωτικά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και πάντοτε γινόταν ξεχωριστή επιλογή τοποθέτησης.

Μια διαφοροποίηση του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας συγκριτικά με τα Γενικά Σχολεία είναι ότι δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο συνυπάρχουν κτιριακά και διοικητικά. Για παράδειγμα, υπάρχει ένας γενικός διευθυντής της σχολικής μονάδας και δύο υποδιευθυντές (ένας για την πρωτοβάθμια και ένας για τη δευτεροβάθμια). Επίσης, σημειώνουμε και το διαφορετικό ωρολόγιο πρόγραμμα (όπως στη διάρκεια των διδακτικών ωρών, στο καθημερινό σχόλασμα της πρωινής υποχρεωτικής ζώνης στις 14:35, κ.ά.). Σε ζητήματα όπως προϋπηρεσία και εβδομαδιαίο διδακτικό πρόγραμμα, δεν υφίσταται κάποια διαφορά.

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες:

https://seeh.eu/index.php/el/

https://www.pdekritis.gr/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου