Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Χανιά:Προτάσεις της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών ΠΕ στην Έκτακτη Γ.Συνέλευση για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης


2o  Eνημερωτικό Νοεμβρίου



Αντώνης Τσαλαπάκης                                          Χανιά,  20 Νοεμβρίου 2013
Αντιπρόσωπος στη ΔΟΕ Χανίων


Θέμα : Προτάσεις της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών ΠΕ στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης

            Στην Έκτακη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 240 και τίθεται σε εφαρμογή από 5-11-2013 ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών τονίσαμε ότι σκοπός της αξιολόγησης είναι, ένας και μοναδικός, η επίτευξη της μισθολογικής- βαθμολογικής στασιμότητας των εκπαιδευτικών. Η αξιολόγηση θα αποτελέσει τον μοχλό των απολύσεων στην εκπαίδευση. Όλοι θα πρέπει να δώσουμε αγώνα για την αντιμετώπιση και ακύρωση του παραπάνω Προεδρικού Διατάγματος. Στην κατεύθυνση της αποτροπής της εφαρμογής της αξιολόγησης στην πράξη, ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών προτείναμε τα εξής:
1)Σε συνεργασία με τους άλλους συλλόγους εκπαιδευτικών της Κρήτης να αποτραπεί η προγραμματισμένη επιμόρφωση των Σχολικών Συμβούλων στις 25 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο. Μέσα στο ΠΔ είναι ξεκάθαρο ότι για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση θα πρέπει πρωτίστως να έχει επιμορφωθεί και αξιολογηθεί ο ίδιος ο σχολικός σύμβουλος και γενικότερα τα στελέχη εκπαίδευσης.
    2) Να προκυρύξη ο σύλλογός μας 3ωρη στάση εργασίας 8-11 πμ στα Χανιά ως αντίδραση στην ενημέρωση – επιμόρφωση των σχολικών συμβούλων της περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο καθώς και να ζητηθεί από την Ομοσπονδία να προγραμματίσει ξεχωριστά 3ωρη στάση εργασιάς ώστε να γίνει εφικτό να μεταβεί κλιμάκιο του ΔΣ για ουσιαστική στήριξη της απόφασης αυτής.
3) Αφού ξεκινάει η αξιολόγηση πρώτα από τα στελέχη εκπαίδευσης να διαθέσουν όλοι οι διευθυντές και προϊστάμενοι σχολικών μονάδων τις παρατήσεις τους στο ΔΣ του συλλόγου μας και της ομοσπονδιάς. Παράλληλα να ζητήσουμε να γίνει σε όλη την Ελλάδα από τη ΔΟΕ με σκοπό να μην εφαρμοστεί αυτό το έκτρωμα αξιολόγησης στην πράξη.
4) Να προτείνει ο Σύλλογός μας στην Ομοσπονδία την πραγματοποίηση στάσεων εργασίας τις ημέρες τις οποίες οι συνάδελφοι μας θα κληθούν να αξιολογηθούν ώστε να μην παραστούν στις θέσεις τους αλλά και να μην έχουν διοικητικό πρόβλημα.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Από την στιγμή που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ το μόνο μας όπλο είναι οι κοινές δράσεις και οι μαζικοί αγώνες μακριά από πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες. Με ισχυρή και κοινή αντίδραση θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Είναι στο χέρι μας.

                                                                          Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                                    Αντώνης Τσαλαπάκης

                                                Ο αντιπρόσωπος στη  ΔΟΕ Ν. Χανίων




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου