Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Συμπαράσταση σε διωκόμενο συνάδελφο, από τον αν. αιρετό ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Αλέξανδρο Αλεξάκη

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                                          Σητεία  13-11-14

Αν/της Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης
Email:  alexandro.alexak@gmail.com           

Οι νέοι διώκτες -αυτή την φορά των δημόσιων υπαλλήλων – χρησιμοποιούν  τακτικές που αιώνες τώρα παραμένουν ίδιες με κάποιες σύγχρονες διαφορές..  Τα «πειθαρχικά συμβούλια» σαν άλλα τοπικά ιεροεξεταστήρια έχουν καταργήσει τον Αιρετό εκπρόσωπο των συναδέλφων με αποτέλεσμα ο διωκόμενος συνάδελφος να μην έχει κανένα να τον στηρίξει μέσα στη διαδικασία . Σκοπός είναι η τιμωρία κάθε δημόσιου υπαλλήλου που αντιμετωπίζει μια κατηγορία με ένα πρωτοφανές μπαράζ διώξεων τον τελευταίο χρόνο. Οι περισσότερος από τις διώξεις αυτές γίνονται εναντίον συναδέλφων αιρετών ή μελών συλλόγων εξαιτίας της δράσης τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας. Είναι ως επί το πλείστον πολιτικές διώξεις οι οποίες μας φέρνουν στο μυαλό άλλες εποχές.
Με τον μνημονιακό νόμο 4093/12  προβλέπεται αυτοδίκαιη αργία και παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο οποιουδήποτε δημόσιου υπάλληλου κατηγορηθεί. Αυτό αποτελεί κατάφορη παραβίαση ενός κεφαλαιώδους συνταγματικού  δικαιώματος,  του τεκμηρίου της αθωότητας του  άρθρου 6 του συντάγματος,  που  επίσης  κατοχυρώνεται στο άρθρο 6 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ατόμου (ΕΣΔΑ) και στο άρθρο 14 παρ.2 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (ΔΣΑΠΔ), τα οποία δυνάμει του άρθρου 28 παρ.1 του Συντάγματος αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του εθνικού δικαίου και υπερισχύουν κάθε άλλης αντίθετης διάταξης νόμου του εσωτερικού δικαίου.
Ως αν/της αιρετός ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ και ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ καταδικάζουμε σε όλους τους τόνους   τις αλλεπάλληλες πειθαρχικές διώξεις σε βάρος συναδέλφων από τον Διευθυντή Π.Ε. Πιερίας.
Μετά τη δίωξη σε βάρος της Προέδρου του Συλλόγου και Αιρετού, μετά τις απειλές που εκτόξευσε  εναντίον του Προέδρου και του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., προχωρεί σε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του συναδέλφου Τσιαπαλιώκα Αλέξανδρου και μάλιστα έπειτα από απαλλακτικό πόρισμα  Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία διενεργήθηκε με δική του εντολή (έγγραφο υπ΄αριθμ. Φ.9.175/21-7-2014).
Το θέμα της παραπομπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας αφορά, δήθεν, κατηγορίες, οι οποίες εξετάστηκαν, ερευνήθηκαν και απορρίφθηκαν σε διενεργηθείσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση κατόπιν εντολής του Διευθυντή Π.Ε. Πιερίας. Μάλιστα ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δηλώνει στο παραπεμπτικό, ότι κανένα πόρισμα δεν τον δεσμεύει, ακόμη και αυτό της Ε.Δ.Ε. που ο ίδιος παρήγγειλε.
Δηλώνουμε  την στήριξη και συμπαράστασή μας  προς τον συνάδελφο που δέχεται την τρομοκρατία και την πολιτική δίωξη της διοίκησης.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς                                                                                              Αλέξανδρος Αλεξάκης
Αναπληρωτής  Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν την ενημέρωση που στέλνω στα σχολεία στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μπορούν να μου το στείλουν μήνυμα στο:  alexandro.alexak@gmail.com – Επίσης έχω σελίδα στο Facebook (το όνομά μου με ελληνικούς χαρακτήρες Αλεξάκης Αλέξανδρος), για άμεση καθημερινή ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου