Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Ανοιχτό κάλεσμα ενότητας στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

 

Συνεχίζουμε αταλάντευτα για το κοινό και αδιαπραγμάτευτο στόχο: το Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά

Ανοιχτό κάλεσμα ενότητας στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε κάτω από ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες λόγω της υγειονομικής κρίσης. Ο Κλάδος μας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα πρότεινε συγκεκριμένες προτάσεις για το ασφαλές άνοιγμα των σχολικών μονάδων, ωστόσο η κυβέρνηση δεν έπραξε τίποτα για ολιγομελή τμήματα και προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες, καμία πρόβλεψη για δωρεάν τεστ στα σχολεία και ταυτόχρονα μια επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος με μέτρα που δεν μπορούν να εφαρμοστούν στη σχολική πραγματικότητα.

Ταυτόχρονα η εκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας έχει μια σαφή συντηρητική και νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, γεγονός που απορρυθμίζει εργασιακά δικαιώματα και ιδιωτικοποιεί τον πυρήνα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Μέσα σ’ ένα χρόνο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:

  • Εξίσωσε τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων με εκείνα των παιδαγωγικών τμημάτων των Πανεπιστημίων.

  • Αύξησε τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία.

  • Ψήφισε για πρώτη φορά στην εκπαίδευση 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

  • Θεσμοθέτησε τις κάμερες στην τάξη, μια πράξη αντιπαιδαγωγική και αντιεπιστημονική.

  • Κομματικοποίησε τη διοίκηση με ορισμό διευθυντών εκπαίδευσης χωρίς μοριοδότηση και διαφανείς διαδικασίες.

  • Μετέτρεψε τα ιδιωτικά σχολεία σε κοινές επιχειρήσεις και απελευθέρωσε τις απολύσεις των εκπαιδευτικών.

  • Επανέφερε τη διαγωγή στ’ απολυτήρια και στους τίτλους σπουδών των νέων ανθρώπων.

Το εκπαιδευτικό κίνημα καλείται ν’ αντιμετωπίσει το συνονθύλευμα συντηρητισμού και νεοφιλελευθερισμού που πλήττει το Δημόσιο Σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών με όρους κινηματικούς, υπευθυνότητας, σοβαρής και μαχητικής εκπροσώπησης με θέσεις, προτάσεις και προοπτική.

Τα μέλη της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου ανοίξαμε το δρόμο της εκπροσώπησης των συναδέλφων υπό το πρίσμα του ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού με προοδευτικό προσανατολισμό και αγωνιστικότητα.

Ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου συνεχίζουμε να ενώνουμε δυνάμεις, να συνθέτουμε φωνές και αντιλήψεις με κοινό και αδιαπραγμάτευτο στόχο: το Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο και παράλληλα ενόψει των εκλογών των Αιρετών καλούμε συλλογικότητες και όλους όσοι επιδιώκουν τη διαφάνεια και τη μαχητική διεκδίκηση με βάση τις θέσεις του Κλάδου να συστρατευτούμε όλοι μαζί για τη δυναμική και υπεύθυνη εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών μέσα στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Μαζί Συνεχίζουμε

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου