Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Ενημερωτικό Σημείωμα: Πίνακες μετάθεσης/Αιτήσεις παραίτησης/Τμήματα Ένταξης

 

Α. Πίνακες μεταθέσεων και οριστικών τοποθετήσεων των νεοδιόριστων

Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αναρτηθούν, από τη Διεύθυνση Π.Ε. ν. Ηρακλείου, οι προσωρινοί πίνακες που αφορούν τις μεταθέσεις εντός του ΠΥΣΠΕ και των οριστικές τοποθετήσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Να σημειωθεί ότι προβλέπεται ένα χρονικό περιθώριο ενστάσεων στους ενδιαφερόμενους συναδέλφους, για τυχόν παραλείψεις και λάθη στους πίνακες.                      Β. Στοιχεία για τον αριθμό των αιτήσεων παραίτησης

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων παραίτησης των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου υποβλήθηκαν οι παρακάτω αιτήσεις συνταξιοδότησης:

Δάσκαλοι (ΠΕ 70) 41, Νηπιαγωγοί (ΠΕ 60) 4, Φυσικής Αγωγής (ΠΕ 11) 1, Αγγλικής γλώσσας (ΠΕ 06) 2. Σύνολο: 48.

Σημειώνεται ότι δίνεται η δυνατότητα ανάκληση της αίτησης παραίτησης μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης αυτής. Για παράδειγμα, αίτηση που έχει υποβληθεί στις 4-2-2022 μπορεί να ανακληθεί ως και τις 4-3-2022. Συνεπώς, η τελική εικόνα του συνολικού αριθμού αιτήσεων συνταξιοδότησης θα προκύψει στις 11 Μαρτίου.

Γ. Καμία εξέλιξη στην ίδρυση Τμημάτων Ένταξης

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για ίδρυση νέων Τ.Ε (26/7/21), δεν εγκρίνει, μέχρι στιγμής, τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης.

 


*Μέλος του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου